Notatbok

notepad-926046_1920

(bildet er funnet på pixabay)

Det er vel på tide at jeg skriver litt om meg selv (LOL, neida, det skal dere få slippe, det er det jeg har dagboken til). Jeg tenkte jeg skulle skrive om noe jeg synes er gøy: Notatbøker.

Du har kanskje som meg, altfor mange liggende rundt, livløse, ventende, lengtende etter å bli fullt opp av ord. De vil ikke bare være myrdede trær, men få en mening. Ordene dine er etterlivet for disse stakkarslige notatbøkene.

Jeg har 7 stykker som jeg vet om. Jeg er sikker på om jeg går litt på jakt i skuffer og skap så finner jeg minst 3 til.

Notatbøker kan brukes til så mangt. Det er et flott sted å samle på ideene sine. Jeg er alltid forsiktig med å kjøpe for fine notatbøker, er de for fine så vet jeg at jeg ikke kommer til å ville skitne dem til med mine tanker. (Hm, det hørtes temmelig perverst ut. Kanskje jeg skal kjøpe en skikkelig fin en og bare skitne den til med perverse tanker. Hadde vært morsomt. Creative writing).

Likevel så har jeg kjøpt denne utrolig søte boka <3 <3 Forelsket emoji- ting.

hamlet-notebook-50704-p

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ! Den er så kuuuul! Inni er det masse sitater nede i hjørnet fra forskjellige klassikere. En kjempegøy notatbok. Jeg elsker Hamlet, forresten. Jeg kommer ikke til å utdype mer om det nå, men det kommer senere, I promise. (Der mistet jeg halvparten av leserne av bloggen, whatever, om dere ikke liker Hamlet så… kan vi fremdeles være venner altså…)

Problemet med å kjøpe en så kul notatbok er at jeg får litt angst med tanken på å skrive noe i den. Argh. Men jeg har endelig kommet på hva den skal brukes til. En stund tenkte jeg: “Ah, denne kan jeg bruke til å plotte NaNoWriMo-prosjektet i” men nei… jeg vil ikke kaste bort en så pen notatbok på det. Jeg skal derimot bruke den som listebok.

Jeg elsker lister, og jeg vil derfor utfordre dere til å skrive en. En liste over favorittforfatterne deres. (Legg det gjerne inn i en kommentar.) Sånn synes jeg er kjempegøy. Selv skal jeg prøve å ta et halvveis bra bilde fra Hamlet-notatboka der jeg skriver ned mine egne favoritter.

Jeg innser at det er en veldig vanskelig challenge, ettersom det finnes så mange fantastiske forfattere der ute, men skriv de du kommer på nå. Det går tross alt ann å lage enda en liste senere over samme tema 🙂

1800949_10153907021046677_1635863383_n

Jeg vet ikke om dere kan lese det, men det spiller ikke så mye rolle uansett. Listen er i tilfeldig rekkefølge, og liste over feel good forfatterene mine. Eller ikke alle er feel good, og mens jeg skriver kommer jeg på flere som ikke ble inkludert. Jaja, som sagt sånn kan man legge inn senere.

Så tilslutt bare noen spørsmål: Hvor mange notatbøker tror du at du har liggende rundt forbi og hva bruker du dem til?

 

2 thoughts on “Notatbok”

  1. For mange. Spredt rundt i kaos. Halve bokhyllen min består av notatbøker, og jeg er livredd for at noen skal se i de. For min del bryr jeg meg ikke det døyt om de er pene eller stygge. Jeg spyr alt mulig gørr i de. De er som mitt mentale toalett. Etter hvert har jeg sluttet å kjøpe notatbøker, da særlig ikke de pene og dyre, siden jeg bare kommer til – som du sier – å kline dem til med tankene mine. Jeg har funnet ut at det er mer hygenisk å spy mine mentale uhyggeligheter på datamaskinen og deretter slette hele dokumentet i den digitale glemmeboken. Men nok om det. Notatbøker er likevel utrolig sjarmerende. I bokhandelen.

    PS. Skriv Hamlet-innlegg!

  2. Jeg har mange dritstygge notatbøker som jeg bare skriver masse ræl i. En av dem er en slags Cinderella- bok jeg fant på jobb, med skoen til Askepott på! En annen har jeg lagd selv. På coveret har jeg tegnet noen lunger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *