De ni spørsmål

Bare fordi jeg er i det ekstreme gavmilde hjørnet så deler jeg enda et skjema med dere. Denne synes jeg er veldig hjelpsom og hjelper deg å tenke gjennom forskjellige ting. Jeg håper dere synes at disse greiene er nyttige og ikke bare masse arbeid. Det er meningen at de skal være inspirerende og hjelpe deg til å se historien klarere.

De 9 spørsmål:

  1. Hvem er jeg:

 

Karakteren; hvem er karakteren som person, hva er kjennetegnene

  1. Hvilken tid er det?

Århundre, år, årstid, dag, time.

  1. Hvor er jeg?

Land, by, nabolag, hus, rom, del av rom

  1. Hva omringer meg?

Fysiske objekt; direkte og indirekte

  1. Hva er de gitte omstendigheter?

Fortid, nåtid, fremtid. Hendelser og aktiviteter etc. som ligger “på netthinnen” om det er fortid, nåtid, fremtid.

  1. Hva er mitt forhold/tilknytning?

Til de aktuelle hendelsene. Til andre karakterer, ting etc.

  1. Hva jeg vil, ønsker å oppnå?

Karakterens ønsker. Hovedmål og delmål. Umiddelbar nærhet eller i fremtiden… hva står i veien?

  1. Hva står i veien?

Hindringer; hendelser, tanker, situasjoner etc. som hindrer en å oppnå målet/målene. Hva gjør du for å oppnå målet/målene?

  1. Hva gjør du for å oppnå målet/målene?

De konkrete handlingene en foretar seg for å oppnå målet/målene

2 thoughts on “De ni spørsmål”

  1. Som jeg sa til deg i går, utrolig fine, informative og inspirerende innlegg! 😀 du burde definitivt få delt dem videre på forum og slikt, tror mange kan ha nytte av dem. Jeg tror særlig for folk som ikke har erfaring fra drama og teater kan finne litt nytt ved disse som man vanligvis ikke finner i typiske skrive – og motivasjonsoppgaver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *